Van’da Genç Girişimciden Yeni Zelanda Tavşanlarıyla Et Üretimi
22 yaşındaki Basri Temel, Van’ın Tuşba ilçesinde kurduğu çiftlikte Yeni Zelanda ırkı tavşan yetiştirerek ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Van’ın Tuşba ilçesinde yaşayan genç girişimci Basri Temel, internetten araştırmalar yaparak kurduğu 1500 metrekarelik çiftlikte Yeni Zelanda ırkı etlik tavşan üretimine başladı. Adana’dan getirdiği 40 dişi ve 10 erkek tavşanla başlayan üretim, 6 ayda 500 tavşana ulaştı.
Temel, tavşanların bakım ve beslemesini yaparak ilerleyen süreçte etlerini yurt dışına kesilmiş ve uygun koşullarda paketlenmiş şekilde satmayı planlıyor. Çiftlik, 3 bin tavşan kapasitesine sahip.
Genç girişimci, “Yeni Zelanda tavşanları yem maliyeti düşük, hızlı kilo alıyor ve yılda 5 defa doğum yapabiliyor. Her doğumda 5 yavru alabiliyoruz. Bölgemizin iklimi bu ırk için çok uygun. Hedefim bu işi büyütmek ve kendi işimi kurarak kendi ayaklarımın üzerinde durmak” dedi.
İpekyolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veterineri Büşra Sezer, çiftlikte hayvanların sağlık durumunu kontrol ettiklerini, yapılması gerekenler konusunda uyarılarda bulunduklarını belirtti. Sezer, “Bölgede ilk olacağı için önemli bir yatırım. Yakın zamanda süreci tamamlayacak ve bundan sonraki süreçte destek olacağız” ifadelerini kullandı.
Tepkiniz Nedir?






